IP Lawyer & Founder @ Alpha Legal Creatives

Zaïna De Beer

Zaïna De Beer is een IE juriste en oprichter van Alpha Legal Creatives. Zij is gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht (merkbescherming, auteursrecht, NFT’s, AI) en is actief in NL en BE. Haar verhaal is een inspiratiebron voor velen, niet alleen vanwege haar ondernemersgeest, maar ook vanwege haar toewijding aan het ondersteunen van creatieve ondernemers.
Met een achtergrond als IE advocate te Brussel en juridisch onderzoeker bij het Benelux Office for Intellectual Property in Den Haag, heeft Zaïna al vroeg ervaring opgedaan met het beschermen van merken en intellectueel eigendom.
De missie van Zaïna, die trouwens enkel werkt met freelancers, is duidelijk: ze wil (creatieve) ondernemers en kunstenaars, ondersteunen bij het opzetten van een veilige en bloeiende onderneming. Ze biedt niet alleen juridisch advies, maar ook praktische hulp bij het ontwikkelen van een zakelijke strategie, het opzetten van een online aanwezigheid en het beschermen van hun artistieke werken.
Haar visie reikt verder dan enkel juridische bijstand; ze streeft ernaar om Alpha Legal Creatives uit te laten groeien tot een toonaangevend ‘creative legal agency’ in België en Nederland. Met vestigingen in zowel Antwerpen als Rotterdam, heeft Zaïna de ambitie om startende creatievelingen de kans te geven om te bloeien en te groeien in een veilige en ondersteunende omgeving.

@Collab 3

Information
Follow
Wat is de impact van AI op intellectuele eigendom en kunst? /